Gå videre til hovedindholdet

Málagas historie, diverse seværdigheder

Jardin Botánica-Ornitológica El Retiro: El Retiro er en meget særpræget, botanisk have med mange fantastiske figurer, eksotiske fugle og en beplantning med sub- og tropiske planter. Den ligger i Churriana tæt ved Málaga.

El Parque del Retiro skylder sin oprindelse til fray Alonso de Santo Tomás, biskop i  Málaga fra 1664 til 1692 og formodet søn af Felipr IV. Det er uden tvivl en af de mest betydningsfulde antikke haver i Spanien. Se videoen.

For tiden er parken i privat eje og kan ikke besøges.

Del Parque Flats Centro Malaga, Malaga | Ferier fra DKK 40 kr ...

Parque de Málaga: Begrænset af la Alameda Principal og el Paseo de España, som løber paralelt med Muelle de Guadiaro, udstrækker parken sig fra la Plaza del General Torrijos til la Plaza de la Marina.

Parken består af tre stier på 800 meters længde og 10 meter i bredden, en på nordsiden og to i det sydlige område af den store centralsti for biler med en bredde på 25 meter og med den samme akse til la Alameda Principal, til hvilken den udgør en fortsættelse.

Overfladen er på mere end 30.000 m2, hvis man tilføjer la Rosaleda, den er omkranset af appelsintræer og cypresser ved siden af Casa Consistorial (rådhus) og de såkaldte Jardines de Puerta Oscura.

Plaza de toros de La Malagueta - Wikipedia

Plaza de toros de la Malagueta: La Plaza de toros "La Malagueta" blev indviet den 11 juni 1876 med en opvisning, hvor bl.a. optrådte den mytiske tyrefægter Rafael Molina  "Lagartijo". Arenaen er opført af Joaquin Rucoba, som også har opført Mercado de Atarazanas, det er i neomudejar (arabisk) stil. Fra udsigtsbalkonen på Gibralfaro er der en smuk udsigt til tyrefægterarenaen. Den rummer tyrefægter-museet.

I august måned tilbyder man den store, årlige begivenhed, la Feria Taurina, hvor man kan se et stort program med kendte tyrefægterpersonligheder. Man bør nævne opvisningen Picassiana, som man fejrer under Semana Santa, hvor fægterne bærer kostumer inspireret i stil, udseende og form af maleren Picasso.

Malaga Football Club team up with British Chamber of Commerce in ...

Estadio de fútbol La Rosaleda: El Estadio La Rosaleda er et fodboldstadion, som ligger i Málaga, hvor Málaga Club de Futbol spiller sine kampe. Det blev indviet den 14. september 1941. Under VM i fodbold i 1982 blev der spillet tre indledende kampe på La Rosaleda.

La Rosaleda ligger på Paseo de Martiricos.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Málagas historie, Málagas basílicas

El Catedral de Málaga:  Er en af den spanske renæssances juveler. Historie, kunst og tro manifesterer sig sammen i  la Santa Iglesia Catedral Basílica de la Encarnación de Málaga. Katedralens omfangsrige historie stammer fra Stormoskeen, oven på hvilken den blev opført. Fra dengang og med resultatet af de forskellige tilbygninger og stilskift siden da har den forvandlet sig til en majestætisk renæssance-barok katedral med et stænk af gotisk stil. Træd ind i katedralens indre, bekræft dens skønhed, nyd dens enestående struktur og dens store kunstneriske og arvemæssige rigdom. Gå ikke glip af detaljer ved dens Capilla Mayor, eller det pragtfulde lærred med la Virgen del Rosario skabt af Alonso Cano, det folkelige Virgen de los Reyes og den gamle gotiske altertavle, Santa Bárbara. Gå til koret og føl udstrålingen fra en af de vigtigste samlinger af skulpturer fra den spanske barok. Historien om katedralen er intimt forbundet med Stormoskeen ( la Mezquita Mayor), oven på hvilken den blev o

Málagas historie, årlige fester

Påskeugen, Semana Santa,  er en begivenhed, der bogstavelig talt omformer byerne i hele regionen. Processioner med elegant dekorerede troner med Jesus- og jomfru Maria-statuer, grupper af nazarenos (pønitenser, som bærer høje, kegleformede hovedbeklædninger) og hornorkestre går langsomt gennem gaderne fra deres sognekirke til katedralen og tilbage igen. Det er en storslået oplevelse. Semana Santa:  De fleste processioner finder sted fra palmesøndag til langfredag og påskelørdag. Der er meget få processioner påskesøndag og ingen påskemandag. Mandag, skærtorsdag og langfredag er hellidage i Andalusien. Fra skærtorsdag til påskesøndag er der lukket for trafik i byens centrum, hvor de højtidelige processioner overtager gaderne om eftermiddagen. Aromaen fra brændende stearinlys, følelsen af klangen af nattens saeta (religiøs hymne) og den klagende trumpet, som ledsager billederne af Kristus og jomfru Maria skaber en overjordisk stemning, som hensætter betragteren til en anden tid og sted. H

Málagas historie, la Alcazaba

La Alcazaba de Málaga  (på arabisk  al-qaṣbah , قصبة,  al kasbah , 'citadel'): Er et paladsagtigt fæstningsanlæg bygget oven på et ældre fønikisk-kartagensisk fæstningsværk. Det befinder sig på skråningen af bjerget Gibralfaro i en forhøjet position, i toppen på hvilken man finder el Castillo de Gibralfaro. men sammen med og forenet med byens historiske centrum, hvad der var Málagas gamle  medina, Man får adgang til la Alcazaba gennem en port kaldet P uerta del Cristo (Kristus' dør). Porten er navngivet af de kriste efter generobringen, idet man holdt den første, kristne messe her. Fæstningen ligger i den østlige ende af det nu forsvundne muromkransede område af byen, således at siderne mod vest og nord forblev indenfor murene. Den aktuelle overflade på 15.000 m2 når ikke engang i nærheden af halvdelen af størrelsen, som den besad i sine velmagtsdage. Det viser de historiske planer, som man opbevarer. Iflg. den restaurerende arkitekt, Leopoldo Torres Balbás, er la Alcazaba