Gå videre til hovedindholdet

Málagas historie, museer

Pablo Picasso Museum, Malaga, Spain. Architecural Interest ...
El Museo Picasso Málaga: Er et museum i Málaga, byen hvor Pablo Ruiz Picasso blev født i 1881. Det åbnede i 2003 i Palacio de Buenavista og udstiller 285 værker, som er doneret af medlemmer af Picasso-familien. I 2009 fusionerede fonden Paul, Christine y Bernard Ruiz-Picasso med Fundación Museo Picasso, som bestyrede museet, som er beliggende på Plaza de la Merced, som var Picassos fødested, og som nu er Museo Casa Natal (fødested-museum). Den ny fusionerede fond hedder "Fundación Museo Picasso Málaga. Legado Paul, Christine y Bernard Ruiz-Picasso".
Museo Picasso Málaga
Ideen med et Picasso-museum i byen, hvor kunstneren blev født, blev først alvorligt diskuteret i 1953 under Franco-epoken. Kunstneren var i forbindelse med Juan Temboury Álvarez, den provinsdelegerede for "Fine Arts" i Málaga, og bygningen blev diskuteret som et passende sted. Men der kom ikke noget ud af det. Christine Ruiz Picasso, enke efter Picassos ældste søn, Paulo Ruiz Picasso, arbejdede i Málaga med opsætningen af udstillingerne Picasso Clasico i 1992 og Picasso, Primera Mirada i 1994. Dette førte til genoptagelsen af ideen om et stort Picasso-museum i Málaga. Museet åbnede den 17. oktober 2003 i overværelse af kongen og dronningen.
An Art Lover's Guide to Picasso's Hometown of Málaga - Galerie
Christine Ruiz-Picasso donerede 14 malerier, 9 skulpturer, 44 tegninger, yderligere 36 tegninger, 58 indgraveringer og 7 keramiske stykker til museet. 133 arbejder i alt. Hendes søn, Picassos barnebarn, Bernard Ruiz Picasso, donerede andre 5 malerier, 2 tegninger, 10 indgraveringer og 5 stykker keramik. Samlingen går fra tidlige, akademiske studier til kubisme. Mange flere værker er lånt på long-term-basis. Der er også et bibliotek, og arkivet indeholder flere end 800 titler af Picasso og også relevante dokumenter og fotografier.

Bygningen
Palacio de Buenavista: Museet rummer 8.300 m2 i gulvareal. Der gøres meget brug af naturligt lys, især ved hjælp af skylights.
Museo Picasso Málaga - Locations
Omdannelsen af bygningen: Omdannelsen af bygningen til  Museo Picasso var et større arbejde, som blev udført af den amerikanske arkitekt Richard Gluckman sammen med Isabel Cámara og Rafael Martín Delgado. Gluckman var en ret kendt arkitekt i Málaga. Han havde tidligere med succes remodeleret byens Episcopal Palace som et udstillingsområde. Projektet var budgetteret  til 2.000 millioner pesetas.
Picasso Museum in Malaga | Sunset Beach Club
Gluckman overvejede i starten en simpel genopretning af paladset, men han besluttede snart at tage en anden kurs. Paladset i sig selv ville ikke være stort nok til museet, og de begyndte at erhverve nærliggende bygninger og land og at søge om tilladelse til nedrivning af adskillige eksisterende bygninger. En første plan blev præsenteret i juli 1998; Den blev senere udvidet til at inkludere mere plads til bibliotekscenter, et auditorium og en undervisningsafdeling. Resultatet var en beslutning om at indlemme og restaurere adskillige nærliggende huse, som var forfaldne. Det endelige design placerede beliggenheden af de moderne bygninger til kontorer og det ny auditorium i og imellem flere istandsatte 18- og 19-århundrede bygninger.

Udgravningerne ledte til bemærkelsesværdige fund: Rester af bymuren og tårne fra den fønikiske periode, en romersk fabrik, som fremstillede garum (fiskepasta) og også et tidligere nazarí-palads.

Som bekendt åbnede og indviedes Museo Picasso i Málaga i det nybyggede og –restaurerede Palacio de Buenavista af det spanske kongepar den 27. oktober 2003. Det er naturligvis først og fremmest mesterens værker, det drejer sig om, men……, med fødderne i de historiske spor…., fønikisk murværk, græsk keramik, romerske vaskekummer, arabiske bade og kristne krukker og kar….., man finder hele Málagas fortid i det indre af Museo Picasso, som udstiller de historiske genstande i en sal på 430 m2.

Arquitectura | Museo Picasso Málaga

Flere malagensere vil få sig en overraskelse, når de besøger Museo Picasso. Man skal betale €4,5 i entré for at få oplevelsen af at se Pablo Ruiz Picassos excellente malerkunst, men man vil få mere end det! Fordi det er ikke kun kunstgenstande, man opbevarer i Palacio de Buenavista. I kælderen fremvises de genstande, man er stødt på under udgravningerne, og som udgør en rejse gennem Málagas historie fra den fønikiske epoke til den kristne via den græske, romerske og arabiske.

Denne invitation til at opleve hovedstadens historie fra VIII – VII århundrede f.K. under den fønikiske periode er uden tvivl en af byens største, arkæologiske landvindinger. Udgravningerne har givet oplysninger om Málagas oprindelse og bebyggelse under de forskellige civilisationer.

Murallas fenicias en el yacimiento... - Museo Picasso Málaga ...
En spadseretur i fortiden
I Palacio de Buenavista har man indrettet hele kælderetagen på ca. 430 m2 til fremvisning af de fortidige fund, mens Picassos værker vises i etagerne oven over. Kælderen var beregnet til lager- og maskinplads, men fortidsfundene gjorde, at man ændrede planerne. Salen med udstillingen er indrettet af arkitekterne Isabel Cámara y Rafael Martín Delgado sammen med deres amerikanske kollega, Richard Gluckman.
 Fønikisk befæstning
Det mest interessante fund, man stødte på under udgravningerne til museet ved paladset og de tilstødende bygninger, stammer fra ca. VII århundrede f.K. Det drejer sig om fønikiske murværker, som var en del af en større bebyggelse med boliger m.m., hvor man også har fundet værksteder til behandling af metaller. Endvidere har man fundet lignende, men nyere fønikiske murværker fra VI århundrede f.K. o.s. Alt dette beviser, at Málaga blev grundlagt, bebygget og befæstet af fønikerne.

De første bade
Ud over “MLK fenicia”, byens fønikiske navn, som allerede figurerede på forskellige mønter fra epoken, vil Picasso-museet fremvise fund fra andre civilisationer og perioder, som har bragt ny viden til forskerne. Fra den fønikiske periode har man fundet store mængder af græsk keramik, hvilket beviser, at der har været en livlig oversøisk handel på det fønikiske Málaga.

Overgangen til romersk dominans (ca. 210 f.K) ses tydeligt i fundene under paladset, hvor man har afdækket vaskekummer og –bassiner og mange andre romerske værktøjer, som tillige viser, at romerne ændrede byplanen og -planlægningen på flere punkter. Romerne latiniserede også byens navn, som nu hed Malaca.

Den efterfølgende store forandring indtræffer med den islamiske erobring (711). Man har udgravet raffinerede, arabiske bade, som er de første, man har fundet i hovedstaden. Det unikke fund, som stammer fra mellem XIII og XIV århundrede er opbygget i flere afdelinger med bassiner med hhv. koldt, tempereret og varmt vand.
 
Palacio de Buenavista
Over disse arabiske bygninger opførte man til slut el Palacio de Buenavista i 1530. Og i dag er den nybyggede og –restaurerede bygning hjemsted for og rammerne omkring en af Spaniens mest eksklusive maleriudstillinger. 
Arkæologi-udstillingen i kælderen rummer også fund fra den kristne periode (1487), såsom krukker og vaser fra XV århundrede.

Den arkæologiske udstilling i Palacio de Buenavista blev i slutningen af det 20'ende århundrede flyttet til Museo de Málaga i Palacio de la Aduana.

Gluckman's firma modtog i 2005 Design Award fra American Institut of Architects for projektet. Alligevel var historikeren María Salinas Ruiz fra Málaga ikke tilfreds. Hun kritiserede, at man havde ofret to huse med en historisk status og de modifikationer, man havde foretaget på selve paladset. Andre har udtalt, hvor godt gallerierne udstiller Picassos værker.

Museo Picasso Malaga Skip-the-Line Ticket

Mange af de vanskeligste opgaver ved omdannelsen er præcis dem, der ikke ses af en almindelig besøgende. Et museum må tage temperatur, fugtighed og renlighed i betragtning fra begyndelsen af arbejdet. Når man arbejder med et 450 år gammelt palads, er det ikke så enkelt, og især vanskeligt, når man er besluttet på at ændre miljøet i rummene - især i udstillingssalene - så lidt som muligt. At bore i væggene er også en kompliceret sag, fordi man ikke må forsvage bygningens struktur. Dette problem blev delvist løst ved at lave air condition-ventilationskanaler af hvide marmorplader med pseudo-Mudéjar (arabisk) elementer indsat i væggene. En lignende teknik anvendtes ved designet af belysningen: Moderne teknologi i gammel forklædning. 

Picasso og calle San Agustín: El Museo Picasso Málaga ligger kun 200 meter fra Plaza de La Merced, hvor Picasso blev født, konkret i calle San Agustín. Selv om han flyttede fra Málaga i en alder af 10 år, gik han i børnehave i gaden. Hans far var kurator i bymuseet i det gamle rådhus, som også lå i gaden. En del af den ældre Picassos løn var adgang til et studie, hvor han kunne male. Den yngre Picasso gjorde her nogle af sine første kunstværker.
Malaga: Picasso's Birthplace Museum Entrance Ticket - Málaga ...
Museo Picasso Málaga: El Palacio de Buenavista rummer en permanent udstilling, der viser otte tiår af Pablo Picassos arbejder. Picasso fødtes i Málaga i 1881. Samlingen udstråler strenghed og kreativ kapacitet for en kunstner, som er grundlæggende for at forstå den vestlige, historiske kunst. Ydermere, de midlertidige udstillinger fordyber sig i kendskabet til det grundlæggende kunstneriske, mens aktivitetsprogrammet mangedobler måden at nyde kunsten på.

Samlingen: El Museo Picasso Málaga skabes efter den geniale malagensiske malers ønske om at få et udstillingssted i sin fødeby. 
Samlingen disponerer over 233 værker, som stammer fra 80 års arbejde af maleren, fra 1892 til 1972. Gennem de 11 sale kan man iagttage, hvordan Picasso bryder med de etablerede forskrifter og baner vej for nye kreationer. Han betragtes som den mest betydningsfulde kunstner i det 20'ende århundrede. Det drejer sig om en meget alsidig kunstner, hvorfor man kan se værker i mange dicipliner.
Palacio de Buenavista | Turismo Madrid
Bygningen: El Palacio de Buenavista, tidligere sæde for Museo de Bellas Artes, har siden 1939 haft udmærkelsen Monumento Nacional. Facaden er af sten, noget meget enestående, indvendig findes en smuk patio med buearbejder. Efter renovering for at ændre den til pinoteca opdagede man fønikiske og romerske vidnesbyrd, som blev brugt til at skabe en del af museumstilbuddet til disposition for de besøgende.
Picasso Museum Malaga Guided Tour, Málaga
El Museo Picasso Málaga, indviet i oktober 2003, udgøres af denne renæssance-bygning med mudejar-elementer (arabisk stil) og andre af moderne arkitektur, som fuldender installationerne. I den centrale del finder man la plaza de la Higuera,

Aresse:
Calle San Agustín, 8
29015 Málaga
Åbningstider: Fra mandag til søndag 
Juli-August: fra 11 til 19. September-oktober: fra 10 til 19.  November-februar: fra 10 til 18,  Marts- juni: fra 11 til 18. 
Casa Natal de Picasso: Casa Natal

Åbningstider

Mandag til Søndag fra 9.30 til 20.00

ADDRESSe Casa Natal de Picasso (Fundación Picasso) Plaza de la Merced Málaga

Museo Carmen Thyssen Málaga | Museo Carmen Thyssen Málaga | Flickr
Museo Carmen Thyssen Málaga: Museet ligger i Palacio de Villalón, et palads fra det 16'ende århundrede i hjertet af Málaga. Den permanente udstilling består af 230 værker, som på brilliant måde fremhæver spansk kunst i det 19'ende århundrede.
Samlingen:
Carmen Thyssen Museum - Malaga
Disse værker af Carmen Thyssen Bornemisza-samlingen har været udstillet siden marts 2011. Arbejderne er hovedsagelig fra det 19'ende og tidlig 20'ende århundrede. Der er fire forskellige retninger.
St Marina
Santa Marina
"Gamle mestre" som har til huse i det tidligere palads-kapel, er arbejder af store mestre fra det 13'ende til det 17'ende århundrede, som  Zurbarán or Ezquerra. Den sidstnævnte er ophavsmand til et uforligneligt værk, som man kan se på museet: "Santa Marina".
Carmen Thyssen Museum Malaga in Marbella | My Guide Marbella
Romantisk landskab og "Costumbrismo" viser, hvordan måden at male landskaber ændredes gennem romantismen. I disse værker skaber nationale og udenlandske mestre tyrefægtning, zigøjner-temaer, fester og arkitektur med et morisco-stænk (arabisk).
Louise Wood on Twitter: "Mediterraneo exhibition at Museo Carmen ...
Précieux-stil og naturalistisk kunst: Forandringen i spansk malerkunst i midten af det 19'ende århundrede fylder værkerne med farver og realisme. Malerierne er mindre, men mere detaljerede, de tilsidesætter romantikken med fokus på virkeligheden.
Museo Carmen Thyssen Malaga | Museos, Museo thyssen
Fin-de-siècle: Denne retning bringer førende kunstnere, som er nøglefigurer i nytænkning og modernisering i spansk malerkunst, sammen i slutningen af det 19'ende og begyndelsen af det 20'ende århundrede .Sorolla, Casas og Iturrino deler plads med  Zuloaga og Julio Romero de Torres, en mester fra Córdoba og skaberen af et værk som "Buenaventura", som kan ses på museet.
Bygningen:
Carmen Thyssen Museum: Billet og rundvisning - Malaga, Spanien ...
En statelig 16.-hundredtals bygning, Palacio de Villalón, er museets hjerte, til hvilken der er blevet tilføjet andre bygninger, som giver nogle fantastiske rammer for museet.
Som i andre gamle bygninger i Málaga har man fundet rester fra den romerske periode under indretningen. I denne bygning værksteder til fremstilling af "garum" (en slags fiskepasta). Garum blev produceret i Málaga og eksporteret til hele romerriget.
Addresse: Calle Compañía, 10, 29008 Málaga.

Nye midlertidige åbningstider:


Tirsd. til fredag fra 9.30 til 14.30 og fra 17.00 til 21.00
Lørdag og søndag fra 9.30 til 21.00

mandag lukket.


Museo de Málaga


Museo de Málaga: Det nye sæde for Museo de Málaga, el Palacio de la Aduana, er en bygning fra slutningen af det 18'ende århundrede. Bygningen er det mest karakteristiske udtryk for nyklassisisme i Málaga. Dens beliggenhed, dens proportioner og dens arkitektoniske sprog forvandler den til et højdepunkt i bybilledet

Opført i 1787 af Manuel Martín Rodrígues er den inspireret af en tegning af la Aduana de Madrid.

Museo de Málaga - Official Andalusia tourism website

Med 18.402 m2 er Museo de Málaga det største, statlige museum i Andalusien. Dets nye hovedsæde modsvarer de udstillingsmæssige behov i 21'ende åhundrede. Ydermere forvandler den strategiske beliggenhed i centrum af byen, sammen med så fremtrædende steder som la Alcazaba, el Catedral og el Teatro Romano, museet til et mødested og en kulturel nydelse.

Skabelsen af Museo de Málaga (1973-2016: I 1973 opretter man Museo de Málaga, man forener i den samme institution arvegodset fra Museo de Bellas Artes og Museo Arqueológico. Alligevel fortsatte samlingerne gennem mere end 20 år med at have forskellige adresser, i to emblematiske bygninger i byen, Palacio de Buenavista og Alcazaba de Málaga.

Efter flere tiår med samlingerne oplagrede og forskellige udsættelser, som oprørte borgerne i Málaga, åbnede det nye Museo de Málaga dørene den 12. december 2016. For første gang var samlingerne fra el Museo Arqueológico og el Museo de Bellas Artes integrerede i det samme museum. som var det femtestørste i Spanien og det største i Andalusien. Samlingerne fordeltes på stue- og tre etager.

I stueetagen: I indgangen ser man La Dama de la Aduana, en romersk statue fra det andet århundrede, en patio med fri adgang, palmer, informationspaneler om bygningens historie. Her findes også en butik, udstillingssal for midlertidige udstillinger, vestibule, et slogan, et cafeteria og lagerrum, som kan besøges og et område hvor man kan se værker, som bliver restaurerede.

El Museo de la Aduana ya muestra sus obras de arte | Diario Sur

Første sal: Bellas Arte. Ialt rummer Museo de Bellas Arte 2000 værker, som inkluderer lærreder og skulpturer af gamle mestre som Luis de Morales, Luca Giordano, Murillo, Antonio del Castillo, Alonso Cano, Ribera, Vicente Carducho, Goya,? Pedro de Mena og Zurbarán.

Museo Arqueológico de Málaga - Costa del Sol Málaga - Diputación ...

Anden sal: Arkæologi. Samlingen indeholder flere end 15.000 stykker, som omfatter perioder med ægyptere, fønikere, grækere, romere, arabere, kristne og byzantinere.

Tredje sal: Inkluderer en restaurant, et bibliotek, som er åbent for studerende; og et udsigtspunkt, hvor man har en enestående udsigt over Málaga, især til Alcazaba, Castillo de Gibralfaro og Teatro Romano.

Åbningstider

Fra 23 juni til 30 september

Tirsdag til lørdag fra 09:00 til 15:00; søn- og helligdage 09:00 til 15:00. Mandag lukket. 

Fra 1 oktober til 31 december

Tirsdag til lørdag fra 09:00 til 21:00; søn- og helligdage fra 09:00 a 15:00.Mandag lukket. 

Free tour por el Puerto de Málaga ¡Gratis! - disfrutamalaga.com

 Centro Pompidou de Málaga: Bygningen har et areal på ca. 7.600 m2, hvoraf ca. 6.300 udgør udstillingsområdet.

El Centro Pompidou Málaga er en afdeling under Centro Nacional de Arte y Cultura Georges Pompidou, Frankrig. Centret ligger i den såkaldte El Cubo i Málaga havn. Det blev indviet 28. marts 2015.

El Museo Pompidou Málaga tilbyder en gennemgang af kunst fra 20'ende og 21'ende århundreder med værker udvalgt fra Centre Pompidou, et af de mest betydningsfulde centre for moderne og nutidig kunst.

Åbningstider: Mandag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lørdag og Søndag 9:30 til 20:00 (også helligdage), lukket tirsdage.

Priser:
Kombineret (kollektion og midlertidig) 9 euros, reduceret 5,5 euros.
Kollektion, Utopias modernas 7 euros, reduceret 4 euros.
Midlertidig udstilling 4 euros, reduceret 2,5 euros.

Adresse: Málaga havn.
Museum and Galleries - Costa del Sol Málaga
CAC Málaga, Centro de Arte Contemporáneo (nutidskunst): El Antiguo Mercado Mayorista er sæde for centret. Det indeholder 6000 m2 overflade, hvoraf de 2400 bruges til udstillinger. CAC Málaga blev officielt indviet den 17. februar 2003.

CAC Málaga er udtryk for et kulturelt initiativ af Malaga by, som har til hensigt at vise nutidskunst fra det 20'ende og 21'ende århundrede. El Antiguo Mercado Mayorista er hovedsæde for centret, som blev indviet 17. februar 2003 og åbnet for publikum 23. februar 2003.

Adresse: Antiguo Mercado Mayorista, Calle Alemania, S/N, 29001 Málaga, Spanien

Åbningstider: Vinter tirsdag til søndag 09:00 til 21:30, mandag lukket. Sommer fra juni 30 til august 31, begge incl., Tirsdag til søndag 09:00 til 14:00 og 17:00 til 21:30, mandag lukket.
Gratis adgang.

Colección del Museo Ruso en Málaga - Marbenjoparking.com

Colección del Museo Ruso: Museet har indgået en 10-årig aftale med 
Det Russiske Museum i Skt. Petersborg om en afdeling i Málaga. Det ligger i den gamle tobaksfabrik sammen med byens veteranbilsmuseum. Man viser vigtige samlinger af avantgardekunst fra 20'ende århundredes start. Museet blev åbnet i Málaga 25. marts 2015.
Santas, Reinas y Obreras» en la Colección del Museo Ruso en Málaga ...
Museet vil ikke bringe permanente udstillinger, men midlertidige, én på et år og to på 1/2 år hver. Museet vil udstille kendte kunstnere som Marc Chagall og Vasilij Kandinskij og andre berømtheder som Kazimir Malevich, Ilya Repin, Aleksandr Rodchenko og Vladimir Tatlin.

Adresse: Av de Sor Teresa Prat
Åbningstider: Tirsdag til søndag fra 09:30 til 20:00, mandag lukket.
Næste: Diverse seværdigheder

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Málagas historie, Málagas basílicas

El Catedral de Málaga:  Er en af den spanske renæssances juveler. Historie, kunst og tro manifesterer sig sammen i  la Santa Iglesia Catedral Basílica de la Encarnación de Málaga. Katedralens omfangsrige historie stammer fra Stormoskeen, oven på hvilken den blev opført. Fra dengang og med resultatet af de forskellige tilbygninger og stilskift siden da har den forvandlet sig til en majestætisk renæssance-barok katedral med et stænk af gotisk stil. Træd ind i katedralens indre, bekræft dens skønhed, nyd dens enestående struktur og dens store kunstneriske og arvemæssige rigdom. Gå ikke glip af detaljer ved dens Capilla Mayor, eller det pragtfulde lærred med la Virgen del Rosario skabt af Alonso Cano, det folkelige Virgen de los Reyes og den gamle gotiske altertavle, Santa Bárbara. Gå til koret og føl udstrålingen fra en af de vigtigste samlinger af skulpturer fra den spanske barok. Historien om katedralen er intimt forbundet med Stormoskeen ( la Mezquita Mayor), oven på hvilken den blev o

Málagas historie, årlige fester

Påskeugen, Semana Santa,  er en begivenhed, der bogstavelig talt omformer byerne i hele regionen. Processioner med elegant dekorerede troner med Jesus- og jomfru Maria-statuer, grupper af nazarenos (pønitenser, som bærer høje, kegleformede hovedbeklædninger) og hornorkestre går langsomt gennem gaderne fra deres sognekirke til katedralen og tilbage igen. Det er en storslået oplevelse. Semana Santa:  De fleste processioner finder sted fra palmesøndag til langfredag og påskelørdag. Der er meget få processioner påskesøndag og ingen påskemandag. Mandag, skærtorsdag og langfredag er hellidage i Andalusien. Fra skærtorsdag til påskesøndag er der lukket for trafik i byens centrum, hvor de højtidelige processioner overtager gaderne om eftermiddagen. Aromaen fra brændende stearinlys, følelsen af klangen af nattens saeta (religiøs hymne) og den klagende trumpet, som ledsager billederne af Kristus og jomfru Maria skaber en overjordisk stemning, som hensætter betragteren til en anden tid og sted. H

Málagas historie, la Alcazaba

La Alcazaba de Málaga  (på arabisk  al-qaṣbah , قصبة,  al kasbah , 'citadel'): Er et paladsagtigt fæstningsanlæg bygget oven på et ældre fønikisk-kartagensisk fæstningsværk. Det befinder sig på skråningen af bjerget Gibralfaro i en forhøjet position, i toppen på hvilken man finder el Castillo de Gibralfaro. men sammen med og forenet med byens historiske centrum, hvad der var Málagas gamle  medina, Man får adgang til la Alcazaba gennem en port kaldet P uerta del Cristo (Kristus' dør). Porten er navngivet af de kriste efter generobringen, idet man holdt den første, kristne messe her. Fæstningen ligger i den østlige ende af det nu forsvundne muromkransede område af byen, således at siderne mod vest og nord forblev indenfor murene. Den aktuelle overflade på 15.000 m2 når ikke engang i nærheden af halvdelen af størrelsen, som den besad i sine velmagtsdage. Det viser de historiske planer, som man opbevarer. Iflg. den restaurerende arkitekt, Leopoldo Torres Balbás, er la Alcazaba