Gå videre til hovedindholdet

Málagas historie, Málagas basílicas forts.

Santuario de la Victoria (Málaga) - Wikipedia, la enciclopedia libre
Santuario de la Victoria (Málaga): La Basílica, Real Santuario y Parroquia de Santa María de la Victoria y de la Merced er en af de førende kirker i Málaga, den udmærker sig ved at huse billedet af Santa Maria de la Victoria, Málagas skytshelgeninde og hendes tempel og med sin imponerende krypt fra los condes de Buenavista.

Man finder stedet, hvor kong Fernando el Católica havde sin lejr under belejringen og erobringen af byen i 1487. Málaga var i det øjeblik nøglehavn i kongeriget Granada (reino nazarí de Granada). Basilikaen konstrueredes for at opbevare billedet af Santa María de la Victoria. Samtidig er det en kirke med stor broderskabsdeltagelse. fordi den er eller har været hjemsted for forskellige broderskaber til Semana Santa i Málaga, i øjeblikket inkluderer det broderskaberne Humildad (Ydmyghed) og Amor (Kærlighed). Broderskabet Monte Calvario begynder sin pønitensprocession langfredag inde fra kirken. Hvad angår ærefulde broderskaber må man fremhæve la Real Hermandad de Santa María de la Victoria, hvis billede er indviet i helligdommen.
Málaga: Basílica Parroquia y Real Santuario de Santa María de la ...
Historie: Under belejringen af byen blev kong Fernando besøgt af brødrene fra Orden de los Minimos, som trøstede kongen med meddelelsen fra San Francisco de Paula, deres stifter, om, at han annoncerede en hurtig sejr, som ville komme om tre dage, og det skete.

Billedet af la Virgen blev overdraget til byen som skytshelgeninde ( man tillagde billedet en betydning lige så mirakuløs som afgørende), af kongen. Man opførte samme sted som kongens lejrplads et kapel bevogtet af eremitten Bartolomé de Coloma. I 1493 overgik kapellet til los Minimus, som byggede et kloster og en kirke, hvoraf der kun resterer enkelte rester d.d. Dette var ordenes første byggeri i Spanien.

Den primitive kirke, som opførtes i begyndelsen af det 16'ende århundrede, og den tilstand, den befandt sig i i slutningen af det 17'ende århundrede, kunne ikke berettige til nye tilføjelser og forøgelser. Det anbefaledes, at den blev revet ned og i stedet, at der blev opført en ny. Arbejderne varede fra 1693 til 1700, hvor man indviede den ny kirke. I begyndelsen tilbad man jomfruen fra kapellet, men fra 1606 flyttede man til hovedalteret.

Fra et arkitektonisk synspunkt er det mest bemærkelsesværdige ved bygningen la torre camarín, et af de første, der blev opført i Spanien og meget lig det i Guadalupe eller la Virgen de los Desamparados i Valencia.
Parroquia Basílica Real Santuario Victoria Málaga ...
Mellem de skulpturelle værker må man fremhæve udgaven af Santa María de la Victoria, et værk af formentlig en tysk kunstner, fordi det blev foræret til kong Fernando af kejser Maximilian I, far til Felipe el Hermoso (den smukke); altertavlen af San Francisco de Paula, af Luis Ortiz de Vargas og José Micael y Alfaro; la Virgen en Bélen, af Jerónimo Gómez de Hermosilla, fra anden halvdel af det 17'ende århundrede; la Virgen de las Ánimas, af Juan Nino de Guevara; en Dolorosa af Pedro de Menea, og billederne af Xto. del Amor og la Virgen de los Dolores, som er værker af  Fernando Ortiz.

I slutningen af tiåret 1990, reformerede kommunen området omkring bygningen for at sætte den i stand. Derfor blev utallige bygninger på calle Fernando el Católico, som stod op mod den gamle plads, revet ned, og grundene blev anvendt til at udvide pladsen. Indgangsporten til templet blev flyttet til calle Compás de la Victoria ved krydset Fernando el Católico med Mitjana. Pladsen fik den udformning, den har i dag, ombygningen indviedes i 1998. I 1993 flyttede man resterne af el Siervo de Dios (Guds tjener), i en proces af beatificación (pavelig deklaration), D. José Gálvez Ginachero fra San Miguel-kirkegården til krypten under kapellet for den ubesmittede, hvor han hviler sammen med sin kone, Doña María Moll Sampelayo.

Den 20'ende maj 2007 overdrog pave Benedicto 16 titlen af Basilica Menor til kirken. Derfor er den nu det tredje tempel i Málaga, som har den pavelige ære. Efter la Catedral Basilica de la Encarnación de Málaga og la Basilica de la Esperanza (1998).

Panteón de los Condes de Buenavista - Málaga en el corazón

El panteón de los Condes de Buenavista (Begravelsesmonument for flere personer)

Man må også fremhæve el panteón for hertugerne af Buenavista, en af de mest dystre i Spanien som konsekvens af sin dekoration med sort baggrund, over hvilken flyver skeletter og dødens figurer i hvidt gips. Husk på samlingen af Middelalderens dødedans. Det må forstås som en udstilling af en barokdiskussion over døden.

Panteón'et er temmelig ukendt, til trods for at den arkitektoniske og skulpturelle værdi ikke kan diskuteres.

Det har dimensioner på 8,5 meter i bredden og 3,3 meter i højden, området er kvadratisk og har støtte af fire søjler. Søjlerne udtrykker relationen mellem det jordiske og det ophøjede. det bærer den afdøde til paradis.

Nicherne er adskilt med svære søjler med figurer ved siden af hinanden, hvor man fremhæver døden i alle de kunstneriske udtryk: Skeletter, kranier og knogler. Denne type begravelsesplads bidrager til til at understrege kontrasten liv-død og tilbyder en paralel til de franske begravelsespladser, hvor man præsenterer personen levende og død, det skal forstås som et symbol på destruktion og død af kroppen overfor at redde sjælen.

Åbningstider:
Vinter (oktober til maj), mandag til fredag: 09:00 til 19:30. Lørdag 09:00 til 19:30, søndag 10:00, 11:00, 12:00 og 19:30 (messe).
Sommer (juni til september, mandag til lørdag 09:30 til 20:00, Søndag 12:00 til 20:00.
ITINERARIO 1: PERCHEL/GUADALMEDINA – 4º Hito: Basílica y Casa ...
Basilica de la Esperanza (Málaga): La Basílica del Dulce Nombre de Jesús Nazareno del Paso y María Santísima de la Esperanza i Málaga ligger i bydelen El Perchel. Kirken er opført i 1988, den kan siden 28'ende maj 1998 sammen med la Catedral de Málaga og el Santuario de la Victoria kalde sig Basilica Menor i Málaga. I det indre af basilicaen finder man hjemsted for Archicofradía del Paso y la Esperanza (broderskab), som deltager i Semana Santa-processionerne i Málaga.

La basílica del Dulce Nombre de Jesús Nazareno del Paso y María Santísima de la Esperanza ligger i den traditionelle bydel El Perchel, hvor den tilføjer en smule nybarok til et område med megen handel, som f.eks. Armengual de la Mota og la Avenida de Andalucía, en pulsåre ved indkørslen til Málaga. Sammen med Santo Domingo, kirken San Pedro og kirken el Carmen er den en af få kunstneriske bygninger, som er tilbage i El Perchel, Dens fine belysning og originalitet i formerne er et af de kunstneriske højdepunkter fra slutningen af det 20'ende århundrede i Málaga.

La Archicofradía del Paso y la Esperanza, et broderskab med stor styrke i det religiøse liv i Málaga, begyndte i slutningen af tiåret 1970 gennem folkelige abonnementer at bygge på et område, som var egnet for at huse deres helgener, som indtil da modtog nåden i nabokirken Iglesia de Santo Domingo. Indvielsen af la Iglesia del Dulce Nombre de Jesús Nazareno del Paso y María Santísima de la Esperanza betød et stort spring fremad for arkitekturen i byen. Kirken blev bygget med en etagemodel basilica, paliocristiano (som de første kristne samfund) med hvælvede hvælvinger med mange dekorationer ved hjælp af alegoriske marianer (jomfru Maria) og de største profeter, oliemalerier af Garcia Ibáñez.

Ydermere har kirken en krypt under hovedalteret. Og monumentet sagrario af sølv på 150 centimeter lyser op,
Basilica de la Esperanza church central Malaga Andalusia Spain ...
Basilicaen er cirkelformet af seks mure belagt med andalusiske fliser, som præsenterer mariana-scener fra Det Nye Testamente:  la Encarnación, la Visitación, el Nacimiento, las bodas de Caná, la Coronación de la Virgen y María junto a la Cruz, I alle disse er Vor Frue klædt i grønt, håbets farve, (et symbol på esperanza).

Åbningstider for messe, tirsdag til lørdag 20:15, søndag 13:00.

Næste: Museer

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Málagas historie, Málagas basílicas

El Catedral de Málaga:  Er en af den spanske renæssances juveler. Historie, kunst og tro manifesterer sig sammen i  la Santa Iglesia Catedral Basílica de la Encarnación de Málaga. Katedralens omfangsrige historie stammer fra Stormoskeen, oven på hvilken den blev opført. Fra dengang og med resultatet af de forskellige tilbygninger og stilskift siden da har den forvandlet sig til en majestætisk renæssance-barok katedral med et stænk af gotisk stil. Træd ind i katedralens indre, bekræft dens skønhed, nyd dens enestående struktur og dens store kunstneriske og arvemæssige rigdom. Gå ikke glip af detaljer ved dens Capilla Mayor, eller det pragtfulde lærred med la Virgen del Rosario skabt af Alonso Cano, det folkelige Virgen de los Reyes og den gamle gotiske altertavle, Santa Bárbara. Gå til koret og føl udstrålingen fra en af de vigtigste samlinger af skulpturer fra den spanske barok. Historien om katedralen er intimt forbundet med Stormoskeen ( la Mezquita Mayor), oven på hvilken den blev o

Málagas historie, årlige fester

Påskeugen, Semana Santa,  er en begivenhed, der bogstavelig talt omformer byerne i hele regionen. Processioner med elegant dekorerede troner med Jesus- og jomfru Maria-statuer, grupper af nazarenos (pønitenser, som bærer høje, kegleformede hovedbeklædninger) og hornorkestre går langsomt gennem gaderne fra deres sognekirke til katedralen og tilbage igen. Det er en storslået oplevelse. Semana Santa:  De fleste processioner finder sted fra palmesøndag til langfredag og påskelørdag. Der er meget få processioner påskesøndag og ingen påskemandag. Mandag, skærtorsdag og langfredag er hellidage i Andalusien. Fra skærtorsdag til påskesøndag er der lukket for trafik i byens centrum, hvor de højtidelige processioner overtager gaderne om eftermiddagen. Aromaen fra brændende stearinlys, følelsen af klangen af nattens saeta (religiøs hymne) og den klagende trumpet, som ledsager billederne af Kristus og jomfru Maria skaber en overjordisk stemning, som hensætter betragteren til en anden tid og sted. H

Málagas historie, la Alcazaba

La Alcazaba de Málaga  (på arabisk  al-qaṣbah , قصبة,  al kasbah , 'citadel'): Er et paladsagtigt fæstningsanlæg bygget oven på et ældre fønikisk-kartagensisk fæstningsværk. Det befinder sig på skråningen af bjerget Gibralfaro i en forhøjet position, i toppen på hvilken man finder el Castillo de Gibralfaro. men sammen med og forenet med byens historiske centrum, hvad der var Málagas gamle  medina, Man får adgang til la Alcazaba gennem en port kaldet P uerta del Cristo (Kristus' dør). Porten er navngivet af de kriste efter generobringen, idet man holdt den første, kristne messe her. Fæstningen ligger i den østlige ende af det nu forsvundne muromkransede område af byen, således at siderne mod vest og nord forblev indenfor murene. Den aktuelle overflade på 15.000 m2 når ikke engang i nærheden af halvdelen af størrelsen, som den besad i sine velmagtsdage. Det viser de historiske planer, som man opbevarer. Iflg. den restaurerende arkitekt, Leopoldo Torres Balbás, er la Alcazaba